Sisustustakka luo tunnelmaa

syyskuuta 18, 2017

joulublogissa kuvia koristetakasta


Minulla on ollut kova kaipuu rivitaloasunnossamme elävän tulen äärelle. Kynttilät ovat toki aivan ihania, mutta eivät ne kuitenkaan takan loimetta voita. Mutta nyt minulla on takka, ihanaa!

Minuun puree syksyisin aina sisustuskärpänen ja tällä kertaa kaikki alkoi ruokapöydän kääntämisestä. Kun pöytä oli käännetty, siirtyi vitriini olohuoneesta keittiöön. Olohuoneen tyhjä tila suorastaan huusi kaipaavansa sisustustakkaa. Löysin juuri meille sopivan takan torista ja voi kuinka tuosta saakaan tunnelmaa. Toki jouduin tuon takan maalaamaan ennen kuin se miellytti silmää, mutta se on pieni vaiva noin ihanasta tunnelmanluojasta. 

Takassa poltetaan bioetanolia, joka tuottaa palaessaan vain vesihöyryä, hyvin pienen määrän hiilidioksidia sekä hieman lämpöä. Liekkien korkeus ja väri yllätti positiivisesti. Aluksi liekit ovat siniset, mutta muutamien minuuttien jälkeen väri kirkastuu. Ymmärtääkseni myös bioetanolin laadulla on merkitystä liekkien kirkkauteen eli mitä laadukkaampi bioetanoli, sitä kauniimmat liekit. 

Syksyn pimeät illat ovat nyt tervetulleet, koska minua lämmittää tunnelmallaan biotakka.

Kuinka monelta löytyy tälläinen hormiton biotakka? Millaisia kokemuksia?

Katso videolta kuinka takka palaa. 


Bioetanolin liekit joulublogin kuvissa


Sisustustakka luo tunnelmaa jouluun

kukkakimppu

punainen kukka
olohuoneen takkaYou Might Also Like

0 kommenttia

Tykkää Facebookissa

Pinterest