Tämä pieni amerikkalainen omenapiirakka palautti uskoni omenapiirakoiden mahtavuudesta. Kovin suurta palaa tätä piirasta en itse uskaltanut maistaa omena-allergiani vuoksi, mutta se pienikin pala jo muistutti omenan parhaista puolista.
Tämä resepti on kehitelty pieneen uunivuokaan, mutta tuplaamalla reseptin saat normaalimman kokoisen uunivuoan/-astian täyteen.
Apple Pie
n. 4 annosta
2 dl vehnäjauhoja
75 g voita
2 rkl sokeria
1,5 rkl kylmää vettä
4 omenaa
1 tl kanelia
0,5 tl muskottipähkinää
0,5 tl suolaa (voi myös jättää pois ja jos tuplaat reseptin, tätä ei välttämättä kannata tuplata)
0,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl voita
1 rkl vispi- tai kuohukermaa
1 tl sokeria
Nypi jauhot, voi ja sokeri murumaiseksi seokseksi ja lisää kylmä vesi. Sekoita vielä nopeasti taikinaksi, jonka jälkeen jaat taikinan kahdeksi palloksi. Tee toisesta pallosta hieman suurempi kuin toisesta. Laita jääkaappiin, voit kääriä pallot kelmuun ennen jääkaappia.
Kuori omenat ja leikkaa ne nelkään osaan, poista siemenkodat. Leikkaa lohkot pieniksi viipaleiksi. Lisää omena viipaleiden joukkoon kaneli, muskottipähkinä, suola, sokeri ja jauhot.
Kauli taikinapallot pyöreiksi levyiksi käyttäen apuna jauhoja. Laita isompi levy vuoan pohjalle niin, että taikina nousee hiukan reunan yli. Kaada omenat vuokaan ja lisää voi omenoiden päälle.
Nosta pienempi taikinalevy omenoiden päälle. Voit leikata kansilevyyn pieniä reikiä veitsen kärjellä ennen taikinalevyn nostamista tai nostamisen jälkeen. Näistä rei'istä höyry pääsee poistumaan kypsennyksen aikana. Ummista reunat haarukalla tai nipistämällä. Voitele vielä lopuksi pinta kerma-sokeriseoksella.
Kypsennä uunin alatasolla 175°C n. 60 min tai kun on kypsä.