Salainen Jouluystävä 2015: ilmoittautuminen alkaa!

elokuuta 31, 2015


Salaisen Jouluystävän 2015 ilmoittautuminen alkaa än, yy, tee, NYTTervetuloa mukaan vanhat ja uudet Salaiset Jouluystävät! Tehdään tästäkin joulunodotuksesta ikimuistoinen ja jännittävä Salaisille Jouluystävillemme!

Salainen Jouluystävä on pakettien vaihtorinki. Ideana on lähettää muutama paketti ringin kautta saamallesi ystävälle esimerkiksi nimimerkin suojissa. Myös sinä saat oman paketin salaiselta jouluystävältä. Tarkemmat ohjeet löytyvät säännöistä.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen kohtijouluablogi@gmail.com. Kerro viestissä itsestäsi ainakin seuraavat asiat:

Etu- ja sukunimi:
Osoite:
Sähköpostiosoite:
Puhelinnumero (jos haluat vastaanottaa paketteja pakettiautomaatin kautta):
Nimimerkki (jos et halua esiintyä paketteihin liittyvissä jutuissa etunimelläsi):
Ikä:
Mistä erityisesti pidät:
Kerro jotain itsestäsi (esim. perhe, jouluiset tai muut kiinnostuksen kohteet tms. Mitä enemmän kerrot, sitä todennäköisemmin saat mieluisan paketin.):
(Mahdollisen) Blogisi osoite:
Liitä ilmoittautumiseen mukaan myös valokuva teemalla ensimmäiset joulun merkit. Kuvassa tulee olla myös paperilapulle kirjoitettuna päivämäärä ja oma nimimerkki. Kirjoita kuvasta pieni esittely.

Huolimattomasti ja puuttellisesti tehtyjä ilmoittautumisia ei huomioida!

Antamasi tiedot annetaan ainoastaan henkilölle, joka lähettää sinulle salaisia paketteja. Vain etunimesi tai nimimerkkisi sekä mahdollisen blogisi osoite julkaistaan Kohti Joulua -joulublogissa.

Laittakaa viestiinne myös tietoa mahdollisista allergioista, mikäli epäilette niiden vaikuttavan paketin sisältöön.  Salainen Jouluystäväsi lähettää paketit sinulle esittelytekstisi perusteella, joten kirjoitathan tekstistä sellaisen, että sinulle on helppo lähettää paketti.

Mukaan mahtuu 60 osallistujaa.

Ilmoitautuminen alkaa siis nyt ja päättyy 30.9.2015. Arvon jokaiselle osallistujalle oman Salaisen Jouluystävän 12.10. mennessä ja lähetän yhteystiedot kullekin sähköpostitse.

OHJEITA JA SÄÄNTÖJÄ

Jokainen lähettää omalle Salaiselle Jouluystävälleen 2 jouluista pakettia. Jokaisen paketin arvo (omatekoisissa arvioitu arvo) tulee olla vähintään 15€ + lähetyskulut. Lähetystavan saa kukin valita itse. Paketit tulee lähettää seuraavan aikataulun mukaan:

      1. paketti on oltava perillä 12.10.-30.10.2015
      2. paketti on oltava perillä 9.11.-4.12.2015

Lisäksi Salaiselle Jouluystävälle lähetetään joulukortti, jonka tulee olla perillä 7.-22.12.2015

Paketoi lahjasi asianmukaisella tavalla, jotta lähetys on ehjä vielä vastaanottajalle saavuttuaankin.

Paketin sisältöä valitessa kannattaa ottaa huomioon asioita, joita sinulla on tiedossa vastaanottajasta. Jos vastaanottajalla on oma blogi, sieltä kannattaa myös käydä kurkkimassa lisävinkkejä lahjan valintaan. Lähetäthän vain sellaisia paketteja, joita toivoisit myös itse saavasi.

Tarkoitus on, että paketin lähettäjän henkilöllisyys paljastetaan vasta joulukortissa. Lähettämisessä voi käyttää mielikuvitusta, jotta lähettäjän henkilöllisyys pysyisi salassa mahdollisimman pitkään (nimimerkit, kaverin osoite lähettäjäkentässä jne. jne.).

Saatuasi paketin, ota paketin sisällöstä valokuva, kirjoita paketista kuvaus ja julkaise omassa (julkisessa) blogissasi sekä lähetä blogijuttusi linkki sähköpostilla minulle. Jos sinulla ei ole omaa julkista blogia, lähetä valokuva ja teksti minulle, niin julkaisen kirjoituksesi kuvineen Kohti Joulua -joulublogissa.

Joulukorteista ei tehdä esittelyä, mutta niiden saapuminen tulee raportoida!

Jos et saa tai lähetä paketteja määräaikaan mennessä, paljastetaan parin henkilöllisyys toisellekin osapuolelle ja henkilöt voivat yhdessä neuvotella paketin korvaamisesta. Salaisen Jouluystävän järjestäjä ei ole velvollinen korvaamaan puuttuvia paketteja, koska lahjojen vaihtoringissä ei ole osallistumismaksua.

Ilmoita paketin saapumisesta minulle heti. Jutun kirjoittamiseen annan aikaa tasan viikon, mutta paketin saapumisesta haluan tietää samana päivänä. Tällä tavoin pystyn kontrolloimaan sääntöjen noudattamista. Lisäksi pakettitilannetta pystyy seuraamaan Osallistujat ja paketit -välilehdeltä.

Osallistujien alaikäraja on 18 vuotta.

Lyhennetyt säännöt: Mikäli ilmoittaudut mukaan, sitoudut lähettämään Salaiselle Jouluystävällesi kaksi vähintään viidentoista euron arvoista pakettia joulukuun alkuun mennessä.  Omat saamasi paketit esittelet joko omassa blogissasi tai lähetät kuvan ja kattavan esittelyn paketista sähköpostilla Kohti Joulua -joulublogiin.

Ilmoittaudu mukaan VAIN jos voit sitoutua Salaiseen Jouluystävään koko ajaksi!!


You Might Also Like

51 kommenttia

 1. Mukana ehdottomasti, on tätä odotettukki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan! Ilmoittautuminen tulikin jo perille. Ensimmäisissä 40 minuutissa jo kaksi ilmoittautumista, hitsi te olette nopeita! :D

   Poista
 2. Ihanaa ♥
  On tätä odotettu :)
  Kiitos taas kun jaksat pyörittää tätä :)
  Saako kuvaa käyttää omassa blogissa SJY:n "mainostamiseen"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin ilmoittautumisesta mukaan! Kuvaa saa käyttää :)

   Poista
 3. Tätä on odotettu!!!! Alkaa jo tulla ihan tosissaan kunnon joulun odotus fiilis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä itsellekin tuli joulufiilis heti kun aloittelin salaisen jouluystävän valmistelut. :)

   Poista
  2. jep toivon vain että minun ilmottautumiseni tuli perille :)

   Poista
 4. Toivottavasti ilmoittautuminen tuli perille? Tätä on odoteltu jo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuittailen kaikki ilmoittautumiset parin päivän sisällä sen saapumisesta. Jos et saa kuittausta muutaman päivän sisällä, kannattaa laittaa uusi ilmoittautuminen.

   Sinun ilmoittautumisesi on tullut perille, joten tervetuloa mukaan! :)

   Poista
 5. Moi! Monena vuonna olen halunnut osallistua, aina myöhässä.. Mitä mieltä, onkohan vegaanin järkeä tähän osallistua, tuleeko salaiselle jouluystävälle liikaa stressiä kun tämä elämäntapa kuitenkin rajoittaa aikaslailla lahjontaa..(ruokavalio, kosmetiikka, kynttilät..)?
  En haluaisi ainakaan turhalla stressillä kenenkään joulunodotusta täyttää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän en osaa antaa valitettavasti suoraa vastausta. Ainoat rajoitukset osallistumiselle ovat olleet täysi-ikäisyys ja Suomessa asuminen, joten siinä mielessä ei pitäisi olla ongelmaa. Uskoisin, että hyvällä esittelyllä myös vegaanille on lahjoja keksittävissä. :)

   Poista
 6. Ilmottautuminen pitäisi odottaa postissa! Tätä onkin jo odoteltu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmoittautuminen tuli perille. :) Ihana kuulla, että tämä on näin odotettu jouluperinne jo monelle.

   Poista
 7. Vihdoinki!!!!Tätä ollaan odotettu...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että tämä on odottamisen arvoista! :) Ilmoittautumisesi oli tullut perille.

   Poista
 8. Ilmoittautuminen tehty, vaikka jotain häikkää oli s-postin kanssa (esim.fontin väri muuttu itekseen.. :/), toivotaan että siitä saa jotain tolkkua.
  Ihanaa kun tämä taas alkaa ja kivoja pieniä uudistuksia myös mukana, tykkään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmoittautumisesi oli ihan fiksun näköinen ja hyvin sai selvän :) Sähköpostit osaa joskus tehdä ihan omituisia tempauksia muotoilun yms suhteen. Hyvä jos uudistukset on parempaan päin!

   Poista
 9. Hei! Tulikohan ilmoitus jonka pari päivää sitten laitoin? On hauska päästä tähän osallistumaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin juuri äsken kuittauksen kaikille tähän mennessä mukaan ilmoittautuneille. Jos et ole saanut kuittausta, kannattaa laittaa uusi ilmoittautuminen.

   Poista
  2. Moi en ole saanut kuittausta ilmottautumisestani?
   onkohan se tullut mahd perille? vai oliko siinä hakemuksessa jokin vika?

   Poista
 10. Kiva, Kiitos kun jaksat tämän taas ottaa urakaksesi! Hyviä uudistuksia js tarkennuksia. Ilmottaudun,kunhan kerkiän koneelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa taas mukaan. Todella hyvä kuulla, että uudistukset ja tarkennukset ovat hyviä. Onhan tässä oma hommansa ja viime joulun jälkeen olin jo ihan varma, ettei tätä tänä vuonna tämän blogin kautta nähtäisi, mutta kappas... syksy ja hirveä hinku päästä touhuamaan joulujuttuja ja jotain muuta vinksalla varmaan päässä. :D

   Poista
 11. Seurasin tälläistä paketin vaihtorinkiä viime vuonna ja nyt haluun ehottomasti mukaan. Lautann ilmottautumisviestiä sulle viikonlopun aikana :)

  VastaaPoista
 12. Hienoa, että viitsit jälleen ringin laittaa alulle. Itse en tänä vuonna osallistu, mutta mielenkiinnolla seuraan teidän muiden saamia paketteja.

  Muutamat muutokset säännöissä ovat hyviä. Toivottavasti tänä vuonna Salainen jouluystävä tuo kaikille osallistujille hyvää antamisen ja saamisen mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ringin seuraaminenkin on ihan kivaa. Minäkin toivon, että tänä vuonna vältytään ainakin ikävimmiltä ja suurimmilta ongelmilta.

   Poista
 13. Viime vuoden SJY-ringistä jäi sen verran positiiviset kokemukset (sekä pakettien lähettäjänä että vastaanottajana), että pakkohan minun on nytkin osallistua! Lähetän sähköpostia tämän illan aikana. :) Hauskaa, että järjestät tämän tänäkin jouluna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla positiivisista kokemuksista! Tervetuloa taas mukaan!

   Poista
 14. Ilmoittautuminen saatu vien tehtyä ja lähetettyä =) Ihanaa taas kun tämä on, innolla jo odotan että saa parin tiedot ja pääsee paketteja kokoamaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, vielä pitää pieni hetki odotella, että pääsee pakettia lähettämään. Onneksi pakettia/paketteja voi jo vähän suunnitella vaikkei tiedäkään, kenelle sen lähettää. :)

   Poista
 15. Ooh, aivan tuntuu kuin aukeaisi lupa aloittaa jouluttelu, kun tämä ilmoitus tulee. Ilmoittautuminen lähetetty. Hyviä uudistuksia, toivottavasti vähän paneutumista vaativampi ilmoittautuminen karsii niitä, jotka tulevat mukaan huvikseen, mutta eivät vaivaudu noudattamaan sääntöjä loppuun asti. Olisi muuten hyvä, jos kaikkia ohjeistetaan pitämään pakettien lähetystunnukset tallessa. Helpottaa kovasti, jos vaikka postista ei tulekaan mitään ilmoitusta paketin saapumisesta, vaikka se olisikin siellä odottamassa. Näin kävi nimittäin minulle viime vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Samoin tuo SmartPostin käyttö on kyllä tosi kätevää. Odottelin viime vuonna, että pakettini esiteltäisiin vastaanottajan blogissa, ja kun sitä ei heti kuulunut, aloin pohtia onko se mennyt perille ollenkaan. Onneksi automaatin tulostamasta kuitista löytyi lähetystunnus, ja Postin sivuilta näin, että paketti on ainakin automaatista noudettu. Ja tulihan se esittelykin sitten hetken kuluttua. :)

   Poista
  2. Todella hyvä pointti tuo lähetystunnuksen tallettaminen! Täytyypä ottaa se esille ennen ensimmäisiä paketteja.

   Hyvä jos uudistukset miellyttää. Tavoitteena tosiaan saada mukaan vain oikeasti lahjojen vaihtoon motivoituneet, joten ilmoittautuminenkaan ei voi olla "läpihuutojuttu" :)

   Itse myös tykkään smartpostista/pakettiautomaateista. Ne ovat todella käteviä varsinkin jouluruuhkissa.

   Poista
 16. Täytyy kirjoittaa siule viestiä, voikun ens viikolla viel ehtii =) (siis ettei osallistujat oo täynnä) T. Nalle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä mahtuu mukaan! Odottelen ilmoittautumistasi.

   Poista
  2. Ilmoitus laitettu =) (nyt jopa muistin kirjautua omallani sisään)

   Poista
 17. Saako tähän rinkiin tulla mukaan myös blogittomat ihmiset? ? Kuulostaa ihanalta ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai myös blogittomat ovat tervetulleita! Blogittomat toimii kuten yllä olevissa säännöissä ja ohjeissa sanotaan: "Jos sinulla ei ole omaa julkista blogia, lähetä valokuva ja teksti minulle, niin julkaisen kirjoituksesi kuvineen Kohti Joulua -joulublogissa."

   Tämä Salainen Jouluystävä on aivan mahtava tapa virittäytyä joulun tunnelmaan!

   Muistuttelen tässä samalla kaikkia osallistumista suunnittelevia, että luettehan säännöt ja ohjeet tarkkaan ennen ilmoittautumista mukaan. Näin vältytään turhilta yllätyksiltä jatkossa :)

   Poista
  2. Mahdoitko saada ilmoittautumiseni. ...? Oon tässä tosiaan eka kertaa mukana ja melko täpinöissä!

   Poista
  3. Elisa, sain ilmoittautumisesi. Ymmärrän, että uudet jutut jännittää ja haluaa heti tietää mitä seuraavaksi. :) Kuten monessa muussakin, niin maltti on valttia tässäkin. Salaisen jouluystävän järjestäminen vaatii paljon aikaa ja yritän saada sille järjestettyä hetkiä viikoistani aina aika ajoin. Koko aikaa en valitettavasti voi päivystää sähköpostin äärellä, koska joskus pitää olla myös päivystämässä työsähköpostia :D

   Poista
 18. Hei. En kysy onko ilmoittautumiseni tulla perille ja mahduinko mukaa. Maltan kyllä odottaa :) kysyisin vain tuosta kortista mikä laitetaan lopuksi.. Mitä siihe laitetaan? Tietysti jouluntoivotukset. Ja sittenkö vaan että kuka on ja mistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeiden ja sääntöjen mukaan mennään eli tarkoitus on, että lähettäjän henkilöllisyys paljastetaan vasta joulukortissa. Tämä on jokaisen itsensä päätettävissä kuinka sen sitten lopulta tekee. :)

   Poista
 19. Tämä kuulostaa todella mielenkiintoiselta! Ilmeisesti tilaa vielä on? Voisinkin lähettää sähköpostia tässä lähiaikoina ja tulla mukaan. Kiva idea! :)

  Mä jäin miettimään tuota puhelinnumero ja postiautomaattijuttua. Pitäisiköhän silloin olla myös tieto, mistä automaatista paketin haluaa noutaa? SmartPostilla lähetettäessähän laitetaan pakettiin puhelinnumero ja pakettiautomaatin osoite / sijainti. Joillain voi olla useampi automaatti lähietäisyydellä, joten sopivaa ei välttämättä pysty valitsemaan pelkän vastaanottajan osoitteen perusteella.

  VastaaPoista
 20. Can i join the exchange if i am not from Finland?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorry but we ship only to Finland. Shipping costs are way too much to foreign countries. :(

   Poista
 21. Mahtuuko tähän kivaan juttuun vielä mukaan? :)

  VastaaPoista
 22. Ystäväni pyysy kysymään, onko hänen ilmoittautumisensa tullut perille. Hän on nimimerkilä JoSa =)

  Terv. Nalle

  VastaaPoista

Tykkää Facebookissa

Pinterest