Havupallo

marraskuuta 10, 2014


Olen aina ihaillut kauniita havupalloja muiden terasseilla ja parvekkeilla, mutta koskaan aikaisemmin ei tullut selllaista itse tehtyä. Nyt päätin ottaa asiakseni rakennella havupallon omallekin pihalle.

Havupallo on kiva ihan sellaisenaankin, mutta tottakai se pääsee oikeuksiinsa parhaiten valojen kanssa. Kaunista ja jouluista samalla kertaa.

Havupallon tekeminen on itse asiassa todella yksinkertaista. Tarvitset vain verkkoa, kuusenoksia, oksasakset ja jonkilaisen ripustusnarun tai -koukun.

Verkosta voi muotoilla pallo mytyn tai ihan kunnollisen pallon esimerkiksi jalkapalloa apunaan käyttäen. Verkkoon aletaan asettelemaan oksia siten miten parhaalle itsestä tuntuu. Tavoitteena on tasainen ja tuuhea pallo.

Verkosta voi tehdä myttypallon tai....
...pallon voi muotoilla esim. jalkapallon avulla.

Jalkapallo pois, mutta muoto säilyy. Tasainen verkkopallo.


Havupallo tekeytymässä tasaiseen verkkopalloon.

Havupallo tekeytymässä verkkopallomyttyyn.
Ennen viimeisiä havuja, kannattaa rautalangasta tai verkosta muotoilla ripustuslenkki pallolle. Tuosta lenkistä on helppo laittaa pallo roikkumaan, joko narulla tai ripustuskoukulla.

Palloa voi viimeistellä oksasaksilla leikkaamalla sitä tasaisemmaksi.


Verkkomyttyyn tehty havupallo.

Verkkopalloon tehty havupallo.You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Todella kaunis! =)

  -Virpi-

  VastaaPoista
 2. Hyvä muistutus kauniista koristeesta ;) Ei ole muutamaan vuoteen tullut tehtyä

  VastaaPoista
 3. Niistä tuli hienoja, tarttis varmaan hakea havuja tännekin;)

  VastaaPoista
 4. Hienon pallon olet saanut aikaan =) minun mummoni laittaa tuonne pallon sisään sellaista sientä mitä kukka-asetelmissa käytetään. Ja naruna vanhojen jouluvalojen johtoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vanhojen jouluvalojen hyödyntäminen naruna kuulostaa todella hyvälle vinkille! :) Olen itsekin kuullut, että jotkut käyttävät oasispalloa havupallon pohjalla. Siihen on ehkä helpompi tökkiä oksia kiinni, joten jos sitä haluaa käyttää niin sekin on varmasti oikein hyvä vaihtoehto.

   Poista
 5. Tosi kivan näköinen, tuollaisen voisi itsekin koittaa tehdä :)

  VastaaPoista
 6. Hieno pallo tuli ja ehkä helpommin kuin itsellä, sillä olen tehnyt tavallisemmin oasismassapalloon ja jopa tyroxipalloon tökkimällä pikku havuja liiman avulla. Pikkuruisia oksia pitää olla todella paljon;)

  VastaaPoista

Tykkää Facebookissa

Pinterest