Salainen Jouluystävä 2014 alkaa

elokuuta 21, 2014

Salainen Jouluystävä on alunperin Joulureki-blogin Teijan ja Wiltsun järjestämä lahjarinki. Tänä vuonna Joulureki ei rinkiä enää järjestä, joten päätin itse ottaa Joulureen Teijaan yhteyttä ja kysellä, mitä näin hienolle perinteelle nyt tapahtuu. Sain Teijalta luvan ottaa Salainen Jouluystävä järjestettäväkseni, joten tässä sitä ollaan.

Salaisen Jouluystävän 2014 ilmoittautuminen alkaa än, yy, tee, NYTTervetuloa mukaan vanhat ja uudet Salaiset Jouluystävät! Tehdään tästäkin joulunodotuksesta ikimuistoinen ja jännittävä Salaisille Jouluystävillemme!

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen kohtijouluablogi@gmail.com. Kerro viestissä itsestäsi ainakin seuraavat asiat:

Etu- ja sukunimi:
Osoite:
Sähköpostiosoite:
Puhelinnumero (jos haluat vastaanottaa paketteja pakettiautomaatin kautta):
Nimimerkki (jos et halua esiintyä paketteihin liittyvissä jutuissa etunimelläsi):
Ikä:
Mistä pidät:
Kerro jotain itsestäsi (esim. perhe, jouluiset tai muut kiinnostuksen kohteet tms.):
(Mahdollisen) Blogisi osoite:

Antamasi tiedot annetaan ainoastaan henkilölle, joka lähettää sinulle salaisia paketteja. Vain etunimesi tai nimimerkkisi sekä mahdollisen blogisi osoite julkaistaan Kohti Joulua -joulublogissa.

Laittakaa viestiinne myös tietoa mahdollisista allergioista, mikäli epäilette niiden vaikuttavan paketin sisältöön.  Salainen Jouluystäväsi lähettää paketit sinulle esittelytekstisi perusteella, joten kirjoitathan tekstistä sellaisen, että sinulle on helppo lähettää paketti.

 Ilmoitautuminen alkaa siis nyt ja päättyy 14.9.2014. Arvon jokaiselle osallistujalle oman Salaisen Jouluystävän ilmoittautumisen päätyttyä ja lähetän yhteystiedot kullekin sähköpostitse.

OHJEITA JA SÄÄNTÖJÄ

Jokainen lähettää omalle Salaiselle Jouluystävälleen 3 jouluista pakettia. Paketin arvo (omatekoisissa arvioitu arvo) tulee olla vähintään 10€ + postikulut. Lähetystavan saa kukin valita itse. Paketit tulee lähettää seuraavan aikataulun mukaan:

      1. paketti on oltava perillä 22.9.-19.10.
      2. paketti on oltava perillä 20.10.-16.11.
      3. paketti on oltava perillä 17.11.-14.12.

Paketoi lahjasi asianmukaisella tavalla, jotta lähetys on ehjä vielä vastaanottajalle saavuttuaankin.

Paketin sisältöä valitessa kannattaa ottaa huomioon asioita, joita sinulla on tiedossa vastaanottajasta. Jos vastaanottajalla on oma blogi, sieltä kannattaa myös käydä kurkkimassa lisävinkkejä lahjan valintaan.

Tarkoitus on, että paketin lähettäjän henkilöllisyys paljastetaan vasta viimeisessä paketissa. Lähettämisessä voi käyttää mielikuvitusta, jotta lähettäjän henkilöllisyys pysyisi salassa mahdollisimman pitkään.

Saatuasi paketin, ota paketin sisällöstä valokuva, kirjoita siitä lyhyt kuvaus ja julkaise omassa (julkisessa) blogissasi sekä lähetä blogijuttusi linkki sähköpostilla minulle. Jos sinulla ei ole omaa julkista blogia, lähetä valokuva ja teksti minulle, niin julkaisen kirjoituksesi kuvineen Kohti Joulua -joulublogissa.

Ilmoita paketin saapumisesta minulle heti. Blogijutun kirjoittamiseen annan aikaa tasan viikon, mutta paketin saapumisesta haluan tietää samana päivänä. Tällä tavoin pystyn kontrolloimaan sääntöjen noudattamista. Lisäksi pakettitilannetta pystyy seuraamaan Osallistujat ja paketit -välilehdeltä.

Osallistujien alaikäraja on 18 vuotta. Alustavasti mukaan otetaan 60 osallistujaa.

Lyhennetyt säännöt: Mikäli ilmoittaudut mukaan, sitoudut lähettämään Salaiselle Jouluystävällesi kolme vähinään kymmenen euron arvoista pakettia jouluaattoon mennessä.  Omat saamasi paketit esittelet joko omassa blogissasi tai lähetät kuvan ja pienen postauksen paketista sähköpostilla Kohti Joulua -joulublogiin.

You Might Also Like

52 kommenttia

 1. Ihanaa, että otit homman hoitaaksesi! Tästä on tullut niin kiva perinne, että olisi ollut sääli jos se olisi jäänyt järjestämättä. Onnea järjestelyihin ja toivottavasti kaikki sujuu kuten säännöissä sanotaan. (: Minä ainakin olen mukana ja pistän tietoni s.postilla tulemaan hetimiten! (: Kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, tervetuloa mukaan! Tämä rinki kuuluu jouluun ihan kuin mikä tahansa muukin. On niin ihanaa ilahduttaa tuntemattomia ihmisiä paketeilla ja tietysti saada itse ihania paketteja. En malttaisi odottaa ensimmäistä kierrosta ja ilmoittautumisen päättymistä :)

   Poista
 2. Tosi hienoa!!! :) Kiva, kun jaksat tämän kierroksen järjestää. Mä lähden kans mukaan ja laitan sulle sähköpostia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa miten hieno vastaanotto tällä on. Tervetuloa mukaan!

   Poista
 3. Ihan mahtavaa, että Salainen Jouluystävä jatkuu täällä! Onnea matkaan runsain mitoin!!! Valitettavasti en itse pysty osallistumaan siihen tänä vuonna, mutta jospa järjestät sen vielä ensi vuonnakin, niin pääsen mukaan. :)

  Ihanaa joulunodotusta sinulle, Karo ja kaikille Salaiseen Jouluystävään osallistuneille ja osallistuville. Tätä blogia seuraan varmasti joka päivä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi näin ihanan jouluperinteen luomisessa mukana olemisesta! :)

   Poista
 4. tät on odotettukin!!! Teijalta usein kysynyt alkaako, alkaako :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tätä olen jo kovasti odotellut, pian se alkaa ihan toden teolla :) Tervetuloa mukaan!

   Poista
  2. mainostin blogissanikin tätä =) itse osallistunut jo kahtena vuotena, tämä kolmas vuosi =) innoissani odottelen <3

   Poista
 5. Jee, kiitos kun jatkat tätä! Pitää heti huomenna laittaa sähköpostia tulemaan :)

  VastaaPoista
 6. Entä jos ei osaa sitä postipaketti systeemiä käyttää? Mutta haluaa osallistua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tarkoitatko smartpost pakettiautomaattia? Sen käyttö ei onneksi ole pakollista. :) Sääntöjen mukaan "lähetystavan saa kukin valita itse", joten halutessaan paketin saa vaikka toimittaa itse vastaanottajan postilaatikkoon.

   Poista
 7. Meili lähti juuri! Kivaa, kun jaksat tämän pyöräyttää käyntiin! Olen osallistunut ennenkin ja sekä pakettien laittaminen, että niiden saaminen ovat tosi hauskoja juttuja! Kuin pikkulapsena avaan aina innoissani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, kiitos ilmoittautumisesta mukaan! Jotenkin tämä lahjarinki saa sisäisen lapsen heräämään ja tulee semmoinen hykerryttävän jännittynyt olo pelkästään siitä, että voi juonia jotain kivaa toiselle hänen tietämättä.

   Poista
 8. Osallistun, osallistun! Täähän oli kiva uutinen että homma jatkuu. Tässähän pitää kohta laittaa blogi pystyyn, että voisi osallistua ihan "oikeaoppisesti" :) Mutta onneksi on myös mahdollista osallistua pelkkänä lukijana! Ja ihanaa joulunodotusta kaikille! t.Ninsku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukaan vaan, tervetuloa! Ja ei muuta kuin blogi pystyyn, jos yhtään kiinnostaa. Se ei kuitenkaan onneksi ole osallistumisehtona tähä juttuun :)

   Poista
 9. Ihanaa, että olet päättänyt jatkaa tätä. Laitoin Sähköpostia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain sähköpostisi, tervetuloa mukaan! Ihanaa että itse olet mukana! Ilman osallistujia tästä ringistä ei tulisi mitään.

   Poista
 10. Mukaan tullaan, sähköpostia lähetetty:)

  VastaaPoista
 11. Mahtavaa, hyvä sinä. Olisi ollut sääli huomata, ettei perinne jatkukaan. Postia lähti juuri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perinteistä pitää pitää kiinni. :) Ihanaa että lähdit mukaan.

   Poista
 12. Mahtavaa, kiitos kun emoilet ringin! Seuraavaksi laitan sähköpostia tulemaan ja mainosta omaan blogiini =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan ja kiitos mainostamisesta! :)

   Poista
 13. Ihanaa <3 Heti piti laittaa ilmottautuminen kun tämän huomasin..3:s kerta tulee nyt ja tästä on tullut minulle jo ihan perinne joulua odottaessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olin mukana vasta viime vuonna, mutta tästä ringistä tuli kertaheitolla osa minun jouluani. Tervetuloa mukaan tänäkin vuonna!

   Poista
 14. Oi ihanaa, tänä vuonna ehdin minäkin mukaan, aina olen liian myöhään liikkeellä :D Kiva kun järjestät tämän! Just lähetin postia sinnepäin! Innolla odotan tulevaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että tällä kertaa kerkesit mukaan, tervetuloa!

   Poista
 15. Ihanaa joulunodotusta. Kiitos emoilusta sinulle. Ihana päästä taas tähän mukaan. Jännittyneenä jäänkin nyt odottamaan parintietoja ja aloittamaan suunnittelua. Kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, suunnittelun aloittaminen on aivan yhtä kivaa kuin itse pakettejen lähettäminen ja vastaanottaminen. Tervetuloa sinullekin mukaan!

   Poista
 16. Mukana tietekin,ollut alusta asti ja nytkään en jätä väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa ettei tänäkään vuonna jää välistä. Tervetuloa taas kerran mukaan! :)

   Poista
 17. Onko ikäraja täysin kiveen kirjoitettu? Täällä nimittäin 17-vuotias tyttö, joka haluaisi mielellään osallistua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti ikärajasta pidetään tiukasti kiinni.

   Poista
 18. Laitoin osallistumis viestin =) Mukana.

  VastaaPoista
 19. Laitoin osallistumisviestin perjantaina, tuleekö näihin joku kuittaus, vai vasta sitten tiedot salaisesta ystävästä? Nimim. ekaa kertaa mukana -ja innolla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole laittanut kuittauksia tässä vaiheessa. Ilmoittautumisajan jälkeen laitan kaikille osallistujille s-postia. Mahdollisesti ennen sitä jo lisäilen osallistujia osallistujat-välilehteen.

   Poista
 20. Can i join if i am not from Finland

  VastaaPoista
 21. Jos vielä mahtuu, niin olisin mielelläni mukana! Lähetän sinulle tänään meilin.

  VastaaPoista
 22. Mukana ensimmäistä kertaa ja lähetin sinulle meiliä :)

  VastaaPoista
 23. Puhelinnumero kannattaa muuten ilmoittaa vaikkei itsellä olisikaan smart automaattia lähellä. Sillä paketti toimitetaan kyllä lähimpään postiin, jos olen vain oikein ymmärtänyt asian. Korjatkaa jos olen väärässä.

  Mutta lähettäminen saattaa olla sitäkautta halvempaa, ainakin jos sattuu tarjousaika. Eli se numeron antaminen voi säästää lähettäjälle selvää rahaa.

  Vaikka parintietoja joutuu vielä odottamaan olen minä ainakin alkanut jo pikkuisen suunnittelemaan vaihtoehtoja. Jos eivät osu yhtään parille mieluisaksi niin pitää sitten suunnitella muuta. Mutta pari hyvää ideaa onkin jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi joo laittaa lähipostiin, pitää vaan pakettiautomaatissa lähettäessa ilmoittaa siellä että lähipostin...ja kannattaa ystävän kirjoittaa siihen että "jos pakettiautomaatilla lähetät, laita postiin"

   Poista
 24. Harmi, että ikäraja on 18 vuotta. ��Olisi ollut tosi kiva päästä mukaan näin hienoon juttuun ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, jo viimevuonna haikailin tämän perään... :( no ei onneksi enää kauaa tuohon maagiseen rajaan ;)

   Poista
 25. voi rähmä, nyt vasta huomasin. vieläköhän mahtuu mukaan? viestiä laitettu joka tapauksessa..

  VastaaPoista
 26. Täällä myös ilmoittauduttu, toivottavasti mukaan vielä mahtuisi!

  VastaaPoista
 27. Voi apua :( Muutamalla päivällä myöhästyin. Noh, ens vuotta odotelles :P

  VastaaPoista
 28. Voi ei mäkin myöhästyin! :((

  VastaaPoista

Tykkää Facebookissa

Pinterest