Kotitekoinen sinappi

joulukuuta 15, 2013


Sinapin valmistaminen jouluksi on ollut jo useamman vuoden työlistalla. Tänä vuonna se vihdoinkin toteutui. Olen kuvitellut sinapin tekemisen olevan jotenkin todella suuritöistä ja aikaa vievää, mutta ei. Helppoa ja nopeaa ja vieläpä makukin on kaupan tuotteita vivahteikkaampaa. Tein heti ensimmäisellä kerralla kahta erilaista sinappia, jotta voisin löytää sen oman lempireseptin. En kuitenkaan vielä pysty sanomaan kumpi on parempaa. Molemmat ovat hyviä omalla tavallaan.

Konjakkisinappi

100 g sinappijauhetta
1 dl sokeria
2 dl kermaa
3 rkl ruokaöljyä
3 tl vaaleaa viinietikkaa
ripaus suolaa
valkosipulijauhetta
3 rkl konjakkia

Mittaa konjakkia lukuunottamatta ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti, mutta varo polttamasta pohjaan. Lisää konjakki. Laita valmis sinappi kuumennettuun lasipurkkiin ja nosta kylmään.

Tulinen Joulusinappi

100 g  sinappijauhetta
1,5 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 muna
1,5 dl kermamaitoa
1,5 dl laimennettua etikkaa

Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna hyvin sekoittaen, kunnes seos sakenee. Ota pois lideltä ja sekoittele 10 minuuttia. Vatkaa samalla sekaan laimennettu ruokaetikka. Kaada sinappi säilytysastioihin.

Sinapit säilyvät hyvin pestyissä ja kuumennetuissa astioissa parisen viikkoa. Jääkaappi säilytys.You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Konjakkisinappi minulla onkin vielä tekemättä. Kauniisti olet purkittanut sinapit:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi vielä on hyvin aikaa tehdä sinappia. :) Itse olin ehkä hieman turhan ajoissa sinapin kanssa, mutta johan noistakin on jo puoli purkillista jo käytetty.

      Poista

Tykkää Facebookissa

Pinterest