Piparkakkutalo mukin reunalle

marraskuuta 29, 2013

joulublogi

Löysin ihania kuvia pienistä piparkakkutaloista mukien reunalla, joten halusin itsekin päästä näiden tekemistä kokeilemaan. Tämä on ihastuttava idea esimerkiksi pikkujouluihin glögimukin reunalle tai joulukahveille. Ja ovathan nuo talot kauniita koristeitakin, jos ei raaski syödä.

Itse tein talot valmiiden kaavojen pohjalta, suosittelen käyttämään isomman oviaukon kaavaa. Tarvittaessa oviaukkoja voi isontaa vielä paistamisen jälkeenkin.
Tarvitset näiden piparkakkutalojen valmistukseen vain piparkakkutaikinaa, sokeria, pikeeriä ja koristeita. Kaulitse taikina ohueksi ja leikkaa kaavojen mukaan osat paistettavaksi. Liimaa jäähtyneet palat toisiinsa kuumalla sokerisulalla. Koristele.
Näistä saa myös kauniita pikkutaloja korvaamaan ison piparkakkutalon tekemällä toisesta päätypalasta kokonaisen eli jättämällä oven leikkaamatta.

Koristelussa saa käyttää mielikuvitusta. Itse päätin koristella vain katot. Katot päällystin ensin pikeerillä, jonka jälkeen "dippasin" pikeeristä kattoa koristeissa tai vaihtoehtoisesti tiputtelin koristeita katon päälle.pieni piparkakkutalo lasin reunalla

lasin reunalla joulublogissa

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Täällähän ratkaistaan kaikki mun joululahjaongelmat, ensin mietin että mistähän saisi itsetehdyn glögin ohjeen alkoholittomana ja sitten että mitäs muuta makeaa siihen samaan pakettiin voisi laittaa.. Kiitti näistä! :)
  -EH

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa jos täältä on löytynyt apua. Sinulla on todella kivat joululahjaideat ollut mielessä, saaja tykkää aivan varmasti.

   Poista
 2. Haha, onpa hauskoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ja kaiken lisäksi varsin helppoja ja hauskoja tehdä.

   Poista

Tykkää Facebookissa

Pinterest