43 yötä jouluun. Suklaa-rommilumous
marraskuuta 11, 2012
Isänpäiväkakuksi tein Suklaa-rommilumouksen. Tämä kakku sopii moniin muihinkin juhliin ja on mielestäni mukavan jouluinen. Tätä voisi harkita jopa joulunpöytään, vaikka onkin hyvin suuritöinen.
75 g voita
1,5 dl sokeria
5 keltuaista
150 g suklaata (tummaa)
100 g mantelirouhetta
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
5 valkuaista
0,5 dl sokeria
Kostutus:
rommia tai appelsiinimehua
Täyte:
2 dl kuohukermaa
50 g suklaata
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset, rouhittu suklaa, mantelirouhe, vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Vaahdota valkuaiset ja sokeri ja lisää taikinaan. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 175°C noin 40-50 min.
Kumoa kakkupohja vuoastaan. Jätä reunaa n. 1,5 cm ja leikkaa kakun päältä n. 2 cm syvyydestä alue pois ja leikkaa se murusiksi. Levitä muruset uunipellille ja kuivata ne rapeiksi uunissa 100°C noin 30 min. Tarvittaessa käytä grillivastusta. Kostuta kakkupohja rommilla. Sekoita vaahdotettuun kermaan rapeat kakunmuruset, rouhittu suklaa ja vaniljasokeri. Lusikoi täyte kakkupohjan syvennykseen. Koristele tomusokerilla.
Suklaa-rommilumous
Pohja:75 g voita
1,5 dl sokeria
5 keltuaista
150 g suklaata (tummaa)
100 g mantelirouhetta
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
5 valkuaista
0,5 dl sokeria
Kostutus:
rommia tai appelsiinimehua
Täyte:
2 dl kuohukermaa
50 g suklaata
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset, rouhittu suklaa, mantelirouhe, vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Vaahdota valkuaiset ja sokeri ja lisää taikinaan. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 175°C noin 40-50 min.
Kumoa kakkupohja vuoastaan. Jätä reunaa n. 1,5 cm ja leikkaa kakun päältä n. 2 cm syvyydestä alue pois ja leikkaa se murusiksi. Levitä muruset uunipellille ja kuivata ne rapeiksi uunissa 100°C noin 30 min. Tarvittaessa käytä grillivastusta. Kostuta kakkupohja rommilla. Sekoita vaahdotettuun kermaan rapeat kakunmuruset, rouhittu suklaa ja vaniljasokeri. Lusikoi täyte kakkupohjan syvennykseen. Koristele tomusokerilla.
0 kommenttia