Valkosipulileipää illanistujaisiin

joulukuuta 03, 2016

Valkosipulileipä on ehkä yksi parhaimmista pikkusuolaisista illanistujaisiin. Tämä leipä sopii erinomaisesti jaettavaksi pikkujoulupöytään tai omiin herkkuhetkiin. Minulle tämä valkosipulileipä edustaa niin sanottua lohturuoka osastoa.

Valkosipulileipä
8,5 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
reilu 1 tl suolaa
1 tl sokeria
3,5 dl vettä
n. 70 g voita
2-5 valkosipulinkynttä hienonnettuna (oman maun mukaan!)
juustoraastetta oman maun mukaan

Lisää kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lämmitä vesi 42 asteiseksi ja lisää vesi jauhojen sekaan ja sekoita hyvin.  Anna taikinan kohota. Jos haluat tehdä leivän pataleivän tapaan, voit käyttää haaleaa vettä ja kohottaa leipää esim yön yli.

Sulata voi hienonnettujen valkosipulien kanssa.

Ota taikinasta ruokalusikan avulla noin golfpallon kokoisia palloja, dippaa ne sulatetussa valkosipulivoissa ja nosta esim piirakkavuokaan. Kohota noin puolituntia esimerkiksi kelmulla peitettynä. Lisää päälle juustoraaste ja paista  175 °C noin 35-45 minuuttia.




You Might Also Like

1 kommenttia

Tykkää Facebookissa

Pinterest