lauantai 17. joulukuuta 2016

Piparkakkukakku



Piparkakkukakku on nimenomaan piparkakun ja kakun yhdistelmä. Halusin yhdistää tähän myös kuivakakun tunnelmaa, jonka vuoksi tein kakun reikävuokaan. Vuoka voi olla millainen vain eli tämän voi tehdä ihan hyvin kakkuvuokaan tai suorakaiteen muotoiseen vuokaan.

Piparkakkukakku

2,3 dl sokeria
3 kananmunaa
200 g sulaa voita
1 dl appelsiinimehua
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
500 g piparkakkutaikinaa
40 g mantelirouhetta
1 prk paistonkestävää marmeladia (esim appelsiini)

Valmista ensimmäisenä kakkutaikina vaahdottamalla sokeri ja kananmunat. Lisää sulatettu voi sekä appelsiinimehu. Tämän jälkeen siivilöi vehnäjauho ja leivinjauhe taikinaan.

Kaulitse piparkakkutaikina vuoan kokoiseksi levyksi. Voitele vuoka ja painele kaulittu piparkakkutaikina vuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa reunojen yli menevä taikina pois.

Ripottele pohjalle mantelirouheet ja levitä päälle marmeladi. Kaada päälle kakkutaikina.
Paista 175 °C noin 45 min, jonka jälkeen lämpötila tiputetaan 150 °C noin 15 minuutiksi.




3 kommenttia: