Joulun laatikkoruuat

joulukuuta 19, 2016


Joulupöydän perinteiset kinkun lisukkeet ovat peruna-, porkkana- ja lanttulaatikko. Nämä ovat niin helppoja tehdä itse, että se kannattaa, jos vain viitsii kuoria perunoita, porkkanoita ja lanttuja kilokaupalla.

Monestihan laatikoita tulee valmistettua vähän turhan paljon. Laatikoita pystyy helposti tuunaamaan uusiksi tuotteisiksi, joten hukkaan ne ylimääräisetkään ei joudu. Porkkanalaatikon lopun voi laittaa sämpylä taikinaa. Perunalaatikosta saa helposti lihaperunasoselaatikon lisäämällä lorauksen kermaa sekä jauhelihaa tai kinkkua sekaan. Lanttulaatikon lopusta voi tehdä esimerkiksi lanttupiirakoita.

Minä vannon vanhojen Valion reseptien nimiin näissä joulun perinteisimmissä laatikoissa.  Ne on monesti testattu ja hyväksi havaittuja.

Laatikot voi valmistaa hyvissä ajoin ennen joulua ja pakastaa ennen paistamista. Jouluna ei tarvitse kuin ottaa laatikot hieman aikaisemmin sulamaan ja laittaa ne uuniin.

lanttulaatikot. toisessa korppujauhot jo päällä.
porkkanalaatikoita rivissä

You Might Also Like

0 kommenttia

Tykkää Facebookissa

Pinterest