maanantai 21. marraskuuta 2016

Joulutortun monet muodot



Joulusesongin ensimmäiset joulutortut paistuivat uunissa ja tällä kertaa hieman perinteisistä kaavoista poiketen. Perinteisen luumumarmeladin sijaan käytin puolukka-kirsikkamarmeladia ja se vei kielen mennessään! Tämän kokeilun jälkeen olisin valmis hylkäämään luumumarmeladin joulutortuistani kokonaan, vaikka se onkin se perinteisin maku.

Myös torttujen muodot saivat uusia ulottuvuuksia. Normaalisti olen leiponut perinteisiä tähtitorttuja ja ehkä muutaman kukkasen, mutta tällä kertaa uskaltauduin kokeilemaan myös enkeliä ja timanttia. 

Timantin muotoisista tortuista tuli yksi suosikeistani, koska niihin saa sopivan paljon marmeladia yhteen torttuun. Kun marmeladia on paljon, on sitä myös jokaisella haukkauksellakin ja maku säilyy tasapainoisena. Enkeli kuvion ongelmana oli marmeladin vähyys.








1 kommentti:

  1. Noita timantteja en olekaan koskaan tehnyt, täytyy kokeilla! :) Odotan 27. päivää kun saa viimein tehdä ihan kunnolla joulutorttuja :D Se on meillä perinteinen joulutorttujen tekopäivä :)

    VastaaPoista