tiistai 31. maaliskuuta 2015

Pupupullia pääsiäispöytään

Pääsiäisen kahvipöydän perinteinen herkku on varmastikin mämmin ja pashan lisäksi rahkapulla. Tänä vuonna ajattelin kokeilla tehdä peruspullia pääsiäisteemalla. Mikä olisikaan osuvampi pulla herkku kuin pupupulla.

Ensimmäiset pupupullat valmistuvat leikkaamalla saksilla korvat tavalliseen pyöreään pikkupullaan. Toiset pupupullat kiepautetaan "solmuun", lisätään taikinapallosta häntä ja koristellaan kanelilla ja sokerilla.


maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kohta on jo pääsiäinenVoi apua, mihinkä kaikki aika on mennyt. Juuri äskenhän oli joulu ja pian on jo pääsiäinen. Muutamat edelliset viikot ovat muistutelleet kevään saapumisesta, mutta tänään maa oli taas valkoinen ja lisää lunta tulee koko ajan. Ristiriitaisin tuntein nautin tästä yllättävästä lumisateesata, vaikka olisihan se jo mukava päästä laitteleemaan pikkuruista pihaa kuntoon.

Millä mallilla teillä on pääsiäisvalmistelut?

Meillä on pieniin virpojiin varauduttu pienin namusin, narsissit istutettu ruukkuun, ruohoa laitettu kasvamaan, haettu takapihan pensaasta oksia ja pajunoksia maljakkoon sekä tehty pieni pääsiäisistutus kotia kaunistamaan.