keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Porkkanalaatikko



Joulupöydän ensimmäiset valmistelut alkaa porkkanalaatikosta. Se on helppo ja hyvä tehdä valmiiksi pakastimeen ja laittaa paistumaan aattona.
Porkkanalaatikon olen itse tehnyt vanhalla Valion hyväksi havaitulla reseptillä.

Porkkanalaatikko
n. 3 litraa

1 kg kuorittuja porkkanoita
5 dl vettä
1 tl suolaa
1,5 dl puuroriisiä
2 dl kuohukermaa
1 dl täysmaitoa
1-2 munaa
0,5 tl suolaa
0,5 dl siirappia
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää

Keitä paloitellut porkkanat puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen ja pane siihen riisit kiehumaan. Soseuta porkkanat. Lisää soseeseen maito, kerman, muna sekä mausteet. Kun porkkanoiden keitinvesi on imeytynyt riiseihin ja ne ovat kypsiä, yhdistä ne muihin aineksiin. Tarkista suolan määrä. Kaada seos hyvin voideltuun vuokaan. Ripottele pinnalla korppujauhoja. Pakasta raakana tai paista heti 200 asteessa n. 45 min.





1 kommentti:

  1. Tämä resepti on ollut minullakin käytössä jo vuosia. Täydellistä porkkanalaatikkoa!

    VastaaPoista