perjantai 4. syyskuuta 2015

Juustopiirakka


Tämän syksyn ja pimenevien iltojen iloksi tein aivan valtavan hyvää juustopiirakkaa. Tämä juustopiirakka sopii juhlaan kuin juhlaan pieneksi purtavaksi tai täyttävämmäksi lisäkkeeksi.

Kuten arvata saattaa, ei tässä piirakassa kaloreita ja rasvaa säästellä. Ja juuri siksi tämä varmastikin maistuu niin hyvälle ja täyteläiselle.

Juustopiirakka

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
125 g voita
1 kananmuna

Täyte
300 g raastettua juustoa (pitkään kypsytettyä ja voimakkaan makuista)
3 kananmunaa
2 dl (kuohu)kermaa
1 dl maitoa
1 punasipuli
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Sekoita jauhot ja suola. Lisää huoneenlämpöinen voi ja nypi voi ja jauhoseos. Lisää kananmuna viimeisenä ja sekoita taikinaan varovasti. Anna taikinan levätä jääkaapissa ainakin puoli tuntia.

Voitele piirakkavuoka. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja pistele siihen haarukalla reikiä. Esipaista pohja 200 °C vuoasta riippuen 10-20 minuuttia. Voit peittää pohjan paiston ajaksi leivinpaperilla, jonka päälle laitat esim. herneitä tai riisiä.

Raasta juusto ja silppua sipuli. Sekoita täytteen muut aineet keskenään, lisää lopuksi juusto ja sipuli. Sekoita täyte tasaiseksi ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Paista 200°C noin puoli tuntia.

Anna piirakan hieman jäähtyä ja tarjoile sellaisenaan tai muiden lisukkeiden kera.

Itse käytin tämmöisiä juustoja. Molemmat juustot olivat itselleni uusia tuttavuuksia, mutta tulen näitä ostamaan toistekin.


1 kommentti:

  1. Nam, näyttää herkulliselta. :) Näin syksyn tullen huomaa itsekin, että leivontakärpänen iskee!

    VastaaPoista