maanantai 13. tammikuuta 2014

Nuutinpäivä

Tänään päättyy joulunaika ihan lopullisesti. Nuutinpäivä ja joulurauhan loppumisen päivä eli 13.1. Tänään olen kasannut viimeisetkin joulukoristeet ja jouluvalot laatikoihinsa. Nyt jopa tuntuu, ettei se ollut yhtään liian aikaista tai myöhäistä, vaan juuri sopiva aika. Loppiaisena joulukoristeista luopuminen tuntui liian raskaalle, mutta tänään tein työn ihan ilomielin.

Kiitos kaikille lukijoille tästä joulusta!
Enää 9 kk, niin voi aloittaa uuden joulun valmistelun. Silloin eletään lokakuuta, joten yhtään ei olla tuolloin liian ajoissa.

Joululaatikko pursuilee koristeita... Hankittava varmaan jo toinen laatikko näille.

Joulutähti kukkii vielä, joten se saa ilostuttaa meitä niin pitkään kuin haluaa.

Tässä on hankalin hävitettävä. Piparkakku ei itselle maistu ollenkaan, joten tämä pitäisi raaskia heittää biojätteeksi... Huoh, mitenköhän minä siihen pystyisin :D Liikaa tunnearvoa.

Vielä on rasiallinen joulukarkkeja avaamatta. Ja yksi punainen kynttiläkin on jäänyt polttamatta.

maanantai 6. tammikuuta 2014

Loppiainen

Loppiainen päättää joulunpyhät ja niin myös täälläkin hiljenee. Nuutin päivään saakka olisi vielä niin sanottua joulunaikaa jäljellä, mutta tuntuu olevan, että loppiainen on korvannut nykypäivänä vanhan Nuutin päivän.

"Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti sen pois viepi."

Ihan kaikista joulun merkeistä en vielä luovu, mutta kuusi lähti jo eilen ja tänään pakataan suurin osa joulukoristeista odottamaan ensi joulua. Jouluvaloista en vielä haluaisi luopu tämän synkän ja mustan "talven" vuoksi. Valottomuus vie vähäisetkin voimat ja saa mielen matalaksi, mutta onneksi minulla on kirkasvalolamppu. Sen kirkkaus on piristänyt erityisesti tätä päivää. Ulos kun katsoo ei oikein pysty uskomaan, että joulu meni juuri ohi ja vuosikin on jo vaihtunut. Pimeää, märkää ja niin syksyistä tuolla ulkona on...Kuusi ei tänä vuonna tykännyt sisällä olemisesta, vaan kuivahti ihan kokonaan... :(

perjantai 3. tammikuuta 2014

Uusi vuosi

Vaikka vielä ei olla edes loppiaista vietetty, on täällä joulublogin puolella jo hieman hiljentynyt. Ensi joulua jo odotan, mutta ensin vietän alta pois kokonaan tämän joulun. Kuusi on vielä paikoillaa, mikään koriste ei ole vielä päätynyt kaappiin odottelemaan tulevaa, mutta ajatukset ovat jo keväässä ja uuden joulun odotuksessa.

Vuosi vaihtui täällä rauhallisissa merkeissä intialaista ruokaa syöden. Perunasalaatti ja nakit unohtui jääkaappiin ja ne syötiin sitten uudenvuodenpäivänä iltapalaksi lenkin jälkeen.

Tammikuu ja vuoden vaihtuminen merkitsee monelle terveellisten elämäntapojen uudelleen opettelemista ja laihdutuksen sekä kuntoilun aloittamista. Niinhän se on myös minunkin kohdalla. Olen laihduttanut nyt noin 2 vuotta. Väliin mahtuu jumittumisia ja viime syksyn takapakki. Eilen aloitin taas uudella innolla tämän vuoden. Tavoitteena olisi päästä edes viime syksynä saavuttamiini lukuihin. Sen jälkeen katsotaan mennäänkö vielä alaspäin vai tasapainoillaanko niissä luvuissa...