Paahdetut mantelit

lokakuuta 26, 2014


Paahdettuja manteleita on monessa paikkaa kehuttu, joten olihan niitä itsekin kokeiltava. Nämä ovat varmasti herkkua, jos tykkää pähkinöistä. Ja voihan näihin käyttää esimerkiksi pähkinöitä. Itse halusin tehdä chilisiä manteleita, koska yleensä tykkään kaikesta tulisesta.

Tässä voisi olla ihan kiva idea pikkujoulutarjoiluihin tai jopa tuomiseksi jouluvierailulle.

Paahdetut chili-mantelit

n. 400 g manteleita
2 tl suolaa
1 rkl öljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
1-3 tl chilijauhetta (ja tätä tosiaan maun mukaan. Lisäksi voi laittaa vaikka paprikajauhetta tms.)

Kaada mantelit ja kuivat aineet astiaan. Sekoita kunnolla. Lisää öljy ja hunaja ja sekoita lisää. Tärkeää olisi saada mausteet tasaisesti manteleiden pinnalle. Paahda manteleita uunissa 225°C kunnes uunista tulee mausteinen ja hyvä tuoksu. Kääntele manteleita muutaman kerran paahtamisen aikana.





You Might Also Like

0 kommenttia

Tykkää Facebookissa

Pinterest