Mustikkapiirakka

syyskuuta 06, 2014

Jostain syystä mustikkapiirakka on minulle osa syksyä. Mustikoita ei varsinaisesti tähän vuoden aikaan saa, mutta niitä on tässä vaiheessa vielä kosolti pakastimessa. Lisäksi mustikka on minun suosikki marja heti karpaloiden jälkeen.

Syyskausi on virallisesti nyt avattu mustikkapiirakan myötä. Oma suosikkireseptini on erittäin perinteinen pullataikinaan leivottu piirakka.

Seuraavalla reseptillä leivot samalla myös vaikka voisilmäpullat vieraita varten pakastimeen.



Pullataikina
5 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa (tai paketti tuorehiivaa)
2 dl sokeria
1 ½ rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
200 g voisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja

Sulata voi.
Sekoita 1 dl jauhoja ja kuivahiiva. Lämmitä maito. Sekoita jauho-hiiva-seos ja maito. Sekoita hiivamaitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää joukkoon n. 11 dl jauhoja pienissä erissä ensin puuhaarukalla sekoittaen ja lopuksi käsin vaivaten. Lisää taikinaan voisula ja tämän jälkeen loput jauhot.


Mustikkapiirakka
Puolet taikinasta
n. 1 litra mustikoita
1,5 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja

Kauli pohja neliöksi (pellinkokoiseksi) ja lisää jauhoja tarvittaessa. Muista ottaa talteen taikinaa raidoitusta varten.
Siirrä taikina pellille ja kohota pohjaa liinan alla edelleen noin 10minuuttia.
Lisää mustikat pohjalle, sirottele päälle sokeri. Jos mustikat tuntuvat vetisiltä lisää perunajauhoja noin 3 rkl. Kauli taikinasta levy ja leikkaa raidoiksi piirakan päälle. Voitele kananmunalla ja
paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin puolituntia.

Lopusta taikinasta voi sitten pyöritellä vaikka voisilmäpullia tai korvapuusteja.

You Might Also Like

0 kommenttia

Tykkää Facebookissa

Pinterest