Ihana Taatelikakku

syyskuuta 17, 2014


Viime jouluna leivontalistalla oli tottahan toki taatelikakku, mutta kaikessa kiireessä se jäi tekemättä. Taatelit ovat odotelleet siitä saakka jääkaapin uumenissa käyttöä, joten nyt oli korkea aika korkata joululeivontakausi. Taatelikakulla on hyvä aloittaa, koska ensinnäkin se on helppo ja toisekseen se säilyy hyvin, varsinkin pakastettuna. Itse kuitenkin epäilen, että ennen joulua saa paistaa vielä toisen kakun, jos jouluna aikoo tätä myös syödä...

Suklainen taatelikakku

n. 250 g taateleit
2 dl kahvia
200 g voita
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
n. 3,5 dl vehnäjauhoja

Paloittele taatelit kattilaan ja lisää joukkoon kahvi. Keitä taateleita kahvissa kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää joukkoon paloiteltu voi, sekoita ja lisää vielä maito. Anna seoksen jäähtyä.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lopuksi sekoita mukaan vielä taateliseos.

Jos haluat oikein suklaisen taatelikakun, lisää vielä rouhittua suklaata taikinaan.

Voitele (ja korppujauhota) kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä sitä 175 asteisessa uunissa noin 50 – 60 minuuttia.

Kakku on parasta muutamien päivien päästä.  Tämä kakku säilyy hyvin. Kääri se folioon ja säilytä muovipussissa. Tai laita pakastimeen odottamaan parempia päiviä.



You Might Also Like

3 kommenttia

  1. Näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Ihanan kuulonen ohje.. pitäsköhän leipasta tätä viikonlopuksi ;)

    VastaaPoista
  3. Taatelikakku on sellainen, josta en harmikseni vieläkään pidä. Taatelit kyllä ovat herkkua, joten en tiedä mistä vielä mättää. :D Pitää taas tänä jouluna kokeilla, josko maku olisi muuttunut, taatelikakku on niin helppo ja nimenomaan hyvin säilyvä kakku, niitä vähintään on jäljellä vielä Nuutin päivän aikaan.

    VastaaPoista

Tykkää Facebookissa

Pinterest