Shakkiruutukakku

joulukuuta 04, 2013


Tein todella makoisan ja suklaisen shakkiruutukakun jokin aika sitten. Shakkiruutukakun bongasin alunperin Ullan unelman -nettisivuilta, mutta suurensin hieman taikinaa.

Kakkupohja
8 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
+ 3 rkl tummaa kaakaojauhetta

Kananmunat ja sokeri vaahdotetaan keskenään. Vaahtoon lisätään varovaisesti jauhoista tehty seos. Taikina jaetaan kahtia ja toiseen puoleen lisätään kaakaojauhe. Laita taikinat omiin vuokiinsa ja paista 175°C n. 40 min.

Täytteet
suklaakuorrutusta
kirsikkahilloa
kinuskia

Kostutukseen

noin 3 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Suklaakuorrutus
2 dl kuohukermaa
450 g tummaa suklaata
1-2 rkl voita

Laita kerma ja pilkotut suklaat pinnoitettuun kattilaan, hämmenna miedohkolla lämmöllä kunnes suklaa on sulanut ja sekoittunut joukkoon. Lisää voi ja sekoita kuorrute hyvin.

Suklaakuorrutteen päälle tuleva kinuski
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Laita ainekset teflon-pintaiseen kattilaan. Varmista, että kattila on täysin puhdas – kattilan rasvaisuus tarttuu helposti kinuskiin ja näkyy valmiin kinuskin pinnalla epätasaisuutena.
Kuumenna, kunnes seos kiehuu. Alenna lämpöä keskiteholle ja jatka keittämistä välillä sekoitellen n. 15-20 minuutin ajan. Kinuskin tulee kiehua koko ajan – mutta maltillisesti. Kaada kinuski heti kakun päälle. Näin kinuski ei ehdi jähmettyä ja saat levitettyä sen tasaisesti. Auta tasoittumista tarvittaessa leveällä lastalla tai palettiveitsellä.

Leikkaa molemmat jäähtyneet kakkupohjat kahteen osaan.
Leikkaa niistä 12 cm:n ja 5 cm:n pyöreillä muoteilla palat.
Irrota palat ja kokoa pohjat laittamalla vuoronperään tumma ja vaalea pala sisäkkäin.
Kakkuun tulee 4 kerrosta, kokoa kakun kerrokset vuoronperään eri kerroksilla kostuttaen kerrokset ja laittamalla kerrosten väliin pelkkää suklaakuorrutetta.

Kun kakku on koottu, sivele sen pinta ja reunat kirsikkahillolla. Kaada loput suklaakuorrutteesta päälle. Kaada kinuskikuorrute vielä kakun päälle.


You Might Also Like

0 kommenttia

Tykkää Facebookissa

Pinterest