torstai 7. marraskuuta 2013

Toscakakku


Toscakakku on yksi suosikki kakuistani. Tähän saakka olen tehnyt toscakakkuni kaupan valmiista paketista (oikein hävettää myöntää), mutta nyt päätin kokeilla itse tehdä alusta loppuun saakka kakun valmiiksi. Lopputuloksena paljon mehevämpi kakku, josta puuttuu rapeus. Olen tottunut, että pinta on erittäin rapea, joten tämä ei ollut ihan sellainen toscakakku kuin mitä olisin halunnut. Joka tapauksessa kakusta tuli erittäin hyvän makuinen ja voin tehdä toistekin.

Toscakakku

pohja
150 g voita
1,5 dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
n. 2,5 dl täysjyvävehnäjauhoja (3,5 dl tavallisia)
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl kardemummaa
1,5 dl maitoa
0,5 dl kermaa (tai pelkästään maitoa yhteensä 2 dl)

Kuorrutus
100 g voita
150 g mantelilastuja
1 dl siirappia
0,5 dl ruokokidesokeria
1,5 dl kermaa

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. 
Vatkaa voi ja sokeri sekaisin. Oman kokemukseni mukaan ruokokidesokeri vatkaantuu hieman huonommin kuin hienosokeri.


Lisää munat yksitellen nopeasti sekoittaen. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja kerma-maitoseosta.


Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 180°C uunin keskitasolla 15-20 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää.
Valmista kuorrutus pohjan paistuessa. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä sekoitellen n. 10 minuuttia.

Jähdytä kuorrute. Kuorrute on tarpeeksi jäähtynyt kun se muuttuu paksummaksi, mutta on vielä levittyvää. Jäähtymistä voi nopeuttaa kylmässä vesihauteessa. Levitä kuorrute pohjan päälle. Kuorrute jähmettyy paremmin jääkaapissa.

Irrota vuuan reunus ja siirrä tarjoiluastialle. Nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti