Paholaisen hillo

marraskuuta 17, 2013


Paholaisen hillo eli chili-tomaattihillo on mahtava lisuke niin lihalle, kanalle kuin pizzallekin. Itse käytän tätä tulista hilloa enimmäkseen kanan kanssa sekä pannupizzan päällä. Paholaisen hillo on myös hyvä lahjaidea esimerkiksi pikkujouluihin tai ihan joulupöytäänkin viemiseksi.

Itse tein Paholaisen hilloni Dansukkerin ohjetta mukaillen. Koostumuksesta ja mausta tuli täydellistä, vaikkakin ehkä hieman tulista herkimpien makuun...

Ainekset
1 sipuli silppuna
800 g tomaatteja
3 kpl punaisia paprikoita
5 punaista chiliä
2 kynnetöntä valkosipulia
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
(2 tl oreganoa tai muita yrttejä)
1/2 dl etikkaa
1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria

 Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit työpöydälle. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat.

Silppua sipuli. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Silppua chilit, jos et halua liikaa tulisuutta vois myös poistaa siemenet. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää tomaatit, silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia.

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Näyttääpä upealta! Pitää ottaa resepti kokeiluun :P

    VastaaPoista
  2. Tätä pitäisi joskus kokeilla :) Kauankohan tuo säilyy jääkaapissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jääkaapissa säilytettynä hillo säilynee useampia kuukausia. Hillo-marmelaadisokeri sisältää kuitenkin kaliumsorbaatti, joka parantaa hillon säilyvyyttä. Suosittelen kyllä kokeilemaan.

      Poista

Tykkää Facebookissa

Pinterest