keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Erittäin helppo Pannacotta



Pannacotta on italialainen jälkiruoka ja tarkoittaa sananmukaisesti "keitettyä kermaa". Kyseessä on vanukas, joka tehdään yleensä kermasta, mutta toki kevyemmät versiot onnistuvat maidolla. Olen kuullut sanottava, että jos mitään muuta jälkiruokareseptiä ei osaa, niin tämä ainakin kannattaa opetella ja vieläpä ihan ulkoakin. Ainakin se on helppoa oppia. Eikä maussakaan ole mitään valittamista.

Tämä jälkiruoka sopii myös oikein hyvin jouluun. Entistä jouluisemman siitä saa tarjoilemalla jälkiruuan rommirusina– tai piparkakkurahkan ja raikkaiden marjojen kera. Jos tarjoat pannacotan rahkan kanssa, annokset saavat olla normaalia pienempiä. 

Erittäin helppo Pannacotta
4-6 annosta

5 dl kermaa tai maitoa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 tl vaniljasokeria

Tarjoiluun: hilloa, marjoja, kiisseliä, hedelmiä, mehukeittoa tai maustettua rahkaa (rommirusina– sekä piparkakkurahka sopivat tähän oikein hyvin).

Sekoita kerma ja sokerit kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Kaada seos jälkiruoka-astioihin. Hyydytä jääkaapissa noin 2 tuntia tai seuraavaan päivään.
Pannacotan voi kumota lautaselle ennnen tarjoilua.
Halutessasi voit maustaa pannacotan myös 1 rkl kaakaojauhetta tai 1 tl pikakahvijauhetta vaniljasokerin sijaan.

1 kommentti:

  1. Onpas näppärän kuuloinen resepti, tätä täytyykin kokeilla!

    VastaaPoista