lauantai 10. marraskuuta 2012

44 yötä jouluun. Kaneliässät.

 Käneliässät ovat mielestäni joulun ehdoton herkku. Makeita ja rapeita, mutta silti ihan hitusen kirpsakoita. Täydellisiä kahvin kanssa, mutta maitokin käy seuraksi. Nam.

125 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 munaa
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
6,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita rasva ja sokeri keskenään 
sähkövatkaimella.
Lisää kananmunat yksitellen
rasva-sokeriseokseen.
Sekoita kaneli ja leivinjauhe 
vehnäjauhoihin ja lisää
jauhoseosta taikinaan pieninä määrinä, kunnes seos
ei enää tartu sormiin.

Jaa taikina osiin. Pyöritä taikinasta pikkusormen paksuisia tankoja. Leikkaa ne noin 7 cm:n pätkiksi. Pyöritä pätkät lautasella sokeri-kaneliseoksessa ja muotoile ässän muotoon leivinpaperin päälle. Paista uunin ylätasolla 200°C n. 6-7 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti