44 yötä jouluun. Kaneliässät.

marraskuuta 10, 2012

 Käneliässät ovat mielestäni joulun ehdoton herkku. Makeita ja rapeita, mutta silti ihan hitusen kirpsakoita. Täydellisiä kahvin kanssa, mutta maitokin käy seuraksi. Nam.


125 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 munaa
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
6,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita rasva ja sokeri keskenään 
sähkövatkaimella.
Lisää kananmunat yksitellen
rasva-sokeriseokseen.
Sekoita kaneli ja leivinjauhe 
vehnäjauhoihin ja lisää
jauhoseosta taikinaan pieninä määrinä, kunnes seos
ei enää tartu sormiin.

Jaa taikina osiin. Pyöritä taikinasta pikkusormen paksuisia tankoja. Leikkaa ne noin 7 cm:n pätkiksi. Pyöritä pätkät lautasella sokeri-kaneliseoksessa ja muotoile ässän muotoon leivinpaperin päälle. Paista uunin ylätasolla 200°C n. 6-7 minuuttia.

You Might Also Like

0 kommenttia

Tykkää Facebookissa

Pinterest