sunnuntai 21. lokakuuta 2012

64 yötä jouluun. Kotitekoinen Daim.


Itsetehty Daim on takuuvarma pikkujoulupöydän herkku! Kotitekoinen daim on yllättävän halpaa valmistaa ja vie makeannälän varmasti jopa pienemmälläkin palalla. Tämä ohje on oma muunnelmani. Nämä Daimit tein salaa miehelleni ja hänen kaverilleen reissuevääksi. Toivottavasti he löytävät paketin repusta ja yllättyvät iloisesti.

itsetehty daim kotitekoinen karkki

Kotitekoinen Daim

50 g voita
  0,5 dl sokeria
  1 rkl tummaa siirappia
  1 rkl maitoa
1,5 tl kaakaojauhetta
20 g mantelirouhetta
25 g maitosuklaata 
25 g tummaa suklaata

Mittaa voi, sokeri, siirappi, maito ja kaakaojauhe paistinpannulle. Laita hellanlevy kuutoselle. Sekoita hiljalleen koko ajan. Kun seos alkaa kuplia, pienennä lämpöä (kolmoselle) ja keitä noin 12 minuuttia kokoajan rauhallisesti sekoittaen.

Lisää mantelirouhe ja sekoita tasaiseksi.

Kaada seos nopeasti esim. isolle lautaselle, jossa on leivinpaperi päällä.  Valuta seos ympäri lautasta laajalle alueelle esimerkiksi lastaa apuna käyttäen tai kallistelemalla lausta lähes pystysuorasti (seos jähmettyy hyvin nopeasti).

Levitä päälle vesihauteessa sulatettu suklaa ja tee halutessasi lusikalla " Daim-viirut" .

Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. Tein kerran itse daimia ja aaaa se oli kyllä nannaa. Olikos mies ja kaveri löytäneet yllärin? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän ne yllärin löysivät ja olivat todellakin yllättyneitä. :)

      Poista